Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články ŠK Caissa Třebíč „D“ – ŠK DDM Bystřice nad Perštejnem 6 – 2 aneb posun do čela tabulky!

ŠK Caissa Třebíč „D“ – ŠK DDM Bystřice nad Perštejnem 6 – 2 aneb posun do čela tabulky!

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 

Ve 2. kole Krajské soutěže východ přicestovali do Třebíče šachisté z Bystřice nad Pernštejnem, jejichž sestava je vyšperkována na prvních třech šachovnicích třemi elitními ždárskými šachisty, ale přesto utrpěli těžkou prohru. Referát z utkání připravil kapitán družstva Jaroslav Tellinger, foto zhotovil Miroslav Michálek.

Dnes se odehrálo druhé kolo Krajské soutěže Vysočina – východ. Naším soupeřem byl ŠK DDM Bystřice nad Pernštejnem. K dnešnímu utkání všichni hráči přistoupili zodpovědně. Na každé šachovnici se odehrával boj o každé pole.

Na první šachovnici hrál p. František Svoboda měl za soupeře p. Krondráf Karel ml. Tato partie byla zpočátku vyrovnaná, ve střední hře náš hráč udělal chybu a nakonec se vzdal.

Druhá šachovnice p. Stanislav Myšička měl za soupeře p. Večeřa Pavel. Velice rychlá partie, hrála se francouzská, náš hráč udělal chybu a partii vzdal.

Pavel Večeřa přemýšlí nad partií se Stanislavem Myšičkou

Pavel Večeřa přemýšlí nad partií se Stanislavem Myšičkou

Třetí šachovnice p. Vladimír Bazala měl za soupeře p. Hájek Radovan. Tato partie byla nejdelší, téměř sto-tahová. Náš hráč ve střední hře získal poziční převahu s dvoumi pěšci navíc. V koncovce již pak měl o pět pěšců více a s touto velkou převahou partii vyhrál.

Zisk cenného bodu Vladimíra Bazaly nad Radovan Hájkem

Zisk cenného bodu Vladimíra Bazaly nad Radovanem Hájkem

Čtvrtá šachovnice p. Jiří Obršlík měl za soupeře p. Klanica Pavel. Velice krásná partie, náš hráč hrál velmi pozorně, ve střední hře získal převahu dvou pěšců a soupeř partii vzdal.

Partie Jiří Obršlík – Paval Klanica

Partie Jiří Obršlík – Pavel Klanica

Pátá šachovnice p. Vladimír Benda měl za soupeře p. Karas Pavel. Zpočátku velice vyrovnaná partie, soupeř se dobře bránil i útočil. Náš hráč dokázal soupeře kombinačně přehrát a soupeř se vzdal.

Šestá šachovnice p. Jaroslav Tellinger měl za soupeře p. Peňáz Martin. Moje partie ze sicilské hry přešla do francouzské, což byl pro mě problém, protože francouzskou nehraji. Snažil jsem se hrát útočně, ale pozičně jsem stál hůře. Nakonec soupeř hrál nepřesně a při přechodu do koncovky přišel o jezdce a partii vzdal.

Kapitán „déčka“ Jaroslav Tellinger proti Martinu Peňázovi

Kapitán „déčka“ Jaroslav Tellinger proti Martinu Peňázovi

Sedmá šachovnice p. Lukáš Bachan měl za soupeře p. Jan Pelán. Náš hráč hrál velice dobře, dění na šachovnici měl plně pod kontrolou. Ve střední hře měl dva volné pěšce navíc. Pozičně stál mnohem lépe než soupeř. Kdyby partie přešla do koncovky, tak by dva volní pěšci ve středu šli až do dámy. K tomu ovšem nedošlo, soupeř se vzdal.

Osmá šachovnice p. Zbyněk Ševčík měl za soupeře p. Neuman Libor. Oba hráči od začátku hráli velice vyrovnaně, ve střední hře docházelo k výměnám. Jelikož soupeř udělal dlouhou rošádu, tak se snažil útočit na královském křídle. Náš hráč za pomocí figur získal sloupec d. Obětováním střelce s následným šachováním věže na d1 s pomocí dámy donutil krále k ústupu až do matu.

Všem hráčům bych chtěl poděkovat za utkání.

Aktualizováno Neděle, 07 Listopad 2010 21:03  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...