Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články Velké Meziříčí - Caissa Třebíč B 3:5 aneb těžké porodní bolesti

Velké Meziříčí - Caissa Třebíč B 3:5 aneb těžké porodní bolesti

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 14
NejhoršíNejlepší 

V předposledním kole Krajského přeboru jsme zajížděli do Velkého Meziříčí. V utkání jsme po třech prohrách chtěli konečně bodovat naplno, jelikož náš propad tabulkou byl v posledních kolech velmi výrazný. Sestava byla velmi slušná, na poslední chvíli zaskočil velmi ochotně Roman, za což mu náleží velký dík. Domácí nebyli favoritem, avšak utkání s nimi jsou vždy velmi těžká.

Po příjezdu jsme zjistili, že domácí obsadili pouze sedm šachovnic, což nepotěšilo Libora Janáka na poslední, jenž tedy svého soupeře nenašel. Vedeme z výkopu 1-0. Druhý končí autor řádků na první desce. Ladislav Vojtěch zvolí spíše poziční variantu karokanu, která vede k rovné pozici, poté se snaží útočit na královském křídle, hrozby jsou odraženy, přichází nabídka remízy v již pro mne mírně lepší pozici, kterou akceptuji i vzhledem k vedení v zápase.

Druhý bod přidává Roman na druhé desce. Hraje se Bogoljubova indická, za soupeře má Roman svého kamaráda Standu Kopra, s kterým se znají ještě ze žákovských let. Partie kamarádů je však bojem na život a na smrt. Ze zahájení vychází Roman s výhodou, nicméně poté chybuje a Standa obrací kormidlem partie, štěstí se však obrací na stranu Romana, když Standa chybuje jako poslední a je nucen se vzdáti. Partie k přehrání zde.

Soupeř však zakrátko kontruje, když snižuje Janák v partii s Leszkem. Na Leszka vychází letos převážně černé figury, a tak se těší do Velmezu na bílé. Ze zahájení vychází mírně lépe, avšak přehlédne drobnou taktiku, soupeř bohužel získává pro obranu pozice klíčového pěšce h3 (při malé rošádě bílého) a zbytek partie je jen labutí písní. Leszek musí dát packu. Vedeme 2,5 - 1,5.

Další bod do našich řád přidává Rosťa. Nemá letos nejlepší sezonu a tak hraje tvrdě na výhru. Celou partii stojí lépe, ve vzniklé koncovce odmítá remízu a zkušeně realizuje výhodu, když se soupeř dopustí drobné chyby. Vedeme 3,5 - 1,5. Partie k přehrání zde.

Soupeř se opět dotahuje, když Dominik Dvořák v partii proti Jardovi na sedmičce. Na pořadu dne Volha, Jarda soupeře přehrává, v časovce však partii kazí, jednak zavře klíčové dámské křídlo a jednak dovolí tahem e4 - e5 soupeři rozehrát mrtvého bělopolného střelce. Po tomto přepadnou bílé figury černého krále a Jarda musí hodit ručník. Stav 3,5 - 2,5.

Výsledek utkání je na vážkách, Jenda ve výhodě (není jasné zda postačující) a Luky prohraný. Jenda má za soupeře divadelníka Tomáše Mrazíka. Toho přišla podpořit s transparenty na utkání část jeho ansámblu (převážně fraucimor). Zejména fanynka Aneta nezapře, že estrogeny provádějí na jejím těle bezvadnou práci. Jenda získává výhodu a hraje na vítězství, sám si není jist, zdali se mu to podaří, soupeř však naštěstí chybuje a umožňuje Jendovi vsítit rozhodující gól. Vítězíme a konečně po dlouhé době získáváme tři body. Poslední dohrává Luky Bachan, když odjíždíme, má o pěšce méně a pasivní pozici, očekáváme tak hladkou prohru. Z výsledků se pak dozvídáme, že Luky nakonec po heroickém obranném výkonu soupeře udržel a stanovil tak konečně skóre na 5-3 v náš prospěch.

V příštím utkání hraje doma s Náměští o bronzovou medaili. Utkání se pravděpodobně uskuteční ve Vinařstí Sádek.

 

Bratrovražedný souboj Bradáč - Kopr


partie Mrazík - Tesař, Honza nemiluje ruské pohádky, proto pro něj byla výzva pokořit soupeře


Celkový pohled do hrací místnosti


Fanoušci domácích, fanynka Aneta v růžovém

 

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...