Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články ŠK Caissa Třebíč „C“ – SŠK Cejle 5½ : 2½

ŠK Caissa Třebíč „C“ – SŠK Cejle 5½ : 2½

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 4
NejhoršíNejlepší 

V posledním, jedenáctém kole Krajské soutěže k nám zavítal Sportovní šachový klub Cejle, tým z poloviny tabulky. Jak je u domácích zápasů v této sezóně obvyklé, problémy se sestavou nebyly a podařilo se nám se sejít v poměrně silném složení. A zájemců o hru byl dostatek, takže jsem nehrál a přenechal své místo kolegům.

Jako nehrající kapitán jsem se na zápas přišel podívat kolem poledne, tedy po třech hodinách hry. A vítal mě velice příznivý stav 5:2. Výhry jsme kupodivu zaznamenali s černými figurami na 2. šachovnici Ondřej Cháb – Petr Walek, na 4. šachovnici Zbyněk Cvach – Stanislav Mezlík a na 8. šachovnici Leoš Haiker – Libor Janák. K tomu remízy na 3. šachovnici Luboš Svíženský – Jaroslav Mareček, 5. šachovnici Vladimír Bazala – Jaromír Nepraš, 6. šachovnici Luděk Velc – Miroslav Michálek a 7. šachovnici Vladimír Benda – Radek Lízal. Partie, ve kterých byla šance usilovat o výhru, naši hráči úspěšně proměnili v celé body, tam, kde by usilování o výhru znamenalo přílišné riziko, zkušeně remizovali. A tak bylo o našem vítězství rozhodnuto velmi rychle.

1. šachovnice

nejdéle hráli na 1. šachovnici Tesař – Karban

Jako poslední končila partie na 1. šachovnici Jan Tesař – Vlastimil Karban, jejíž závěr jsem již mohl sledovat. Velice zajímavá partie s nestejným materiálem. Bílá dáma proti dvojici černých věží. K tomu ještě nestejní střelci, takže ostrých zápletek byla pozice plná. Černé věže se docela rozehrály a vypadaly nebezpečně, ale partii rozhodl postup bílých pěšců, který donutil černého vyměnit těžké figury, na šachovnici vznikla koncovka nestejných střelců, která již byla remízová. Takže kolem jedné hodiny odpolední konec zápasu a výsledek 5½:2½.

výsledky na šachovnicích

Děkuji všem hráčům za dobrý zápas, Petru Walkovi za zastoupení v roli kapitána, Janu Tesařovi za výkon funkce rozhodčího. Děkuji i za celou sezónu celému týmu, podávali jsme dobré výkony a po zásluze jsme získali medailové umístění, jako jediný tým v soutěži jsme nebyli poraženi.

závěrečná tabulka

Občas jsme měli trochu problémy s motivací, přece jen to, zda postoupíme do Krajského přeboru, záleží především na úspěšnosti našich kolegů v B družstvu, již jsme si ověřili, že hrát KP, pokud ho zároveň hraje Caissa B, nemůžeme. Ale na druhé straně jsme byli jediným naším družstvem, které hrálo v jiných termínech než ostatní, A, B i D hrálo ve stejný den. Takže jsme měli v sestavě kolegy, kteří chtějí hrát častěji než jen jednou za dva týdny, a občas bylo více zájemců o hru než volných šachovnic. Na začátku sezóny jsem měl z přetlaku hráčů trochu obavy, ale myslím, že se nám to podařilo celkem vyvážit, že i když si v domácích zápasech vždy nezahráli všichni, co chtěli, venku naopak mohli dostat příležitost i hráči z konce soupisky. Sezónu jsme odehráli v dobré, přátelské atmosféře, za kterou všem děkuji. Byl jsem velice rád kapitánem tohoto družstva.

Rostislav Štork

Aktualizováno Neděle, 06 Duben 2014 20:00  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...