Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články ŠK Caissa Třebíč „C“ – ŠK Gambit Jihlava „C“ 4 : 4

ŠK Caissa Třebíč „C“ – ŠK Gambit Jihlava „C“ 4 : 4

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 2
NejhoršíNejlepší 

V druhém kole Krajské soutěže jsme na domácí půdě přivítali Gambit Jihlava C. Souboj C týmů Třebíče a Jihlavy sliboval vyrovnaný boj a tak se také stalo. Se zápasem lehce kolidovalo začínající Polofinále Mistrovství ČR juniorů. Zatímco u nás byl hráčů dostatek a tak se Petr Walek mohl plně soustředit na odpolední první kolo v Havlíčkově Brodě, v Jihlavě měli se sestavou trochu problémy a tak bratři Skořepové museli před odpolední partií odehrát ráno ještě jednu v Třebíči.

Ze zápasu jsem moc neviděl, byl jsem plně zaměstnán svoji partií, povinnosti rozhodčího jsem zvládal jen díky tomu, že žádné spory nebyly. A po zápase jsme se rychle rozutekli, takže mi ani spoluhráči ke svým partiím toho moc říct nestihli.

pohled od 1. šachovnice

1. šachovnice Svíženský – Seidl P., za nimi 2. šachovnice Polanský – Mezlík

Zápas jsme zahájili krátce po deváté hodině a dlouho nebylo vidět, že by některý z týmů stál lépe. Po dvou a půl hodinách hry uzavřeli smír na 2. šachovnici Polanský – Mezlík. Krátce před dvanáctou pak další remíza na 5. šachovnici Bazala – Vondra. Vladimír Bazala sehrál zahájení dobře, získal aktivní pozici a prostorovou převahu, Aleš Vondra však hrál pozorně a remízu udržel.

pohled od 5. šachovnice

5. šachovnice Bazala – Vondra

Po dvanácté hodině nás potěšila 7. šachovnice Benda – Okáč. Vladimír Benda sehrál zahájení poměrně divoce, podle postřehů kolegů snad dokonce chvíli měl o figuru méně, pak však silným tlakem soupeře doslova převálcoval a získal velmi cenný bod.

7. šachovnice

7. šachovnice Benda – Okáč

Kolem půl jedné v rychlém sledu skončily tři partie. Nejdříve uzavřeli remízu na 1. šachovnici Svíženský – Seidl P., následovala 8. šachovnice Svoboda M. – Janák, tu jsem zahlédl, když mi skončila časová tíseň, to již měl Libor Janák dva pěšce navíc a vyhranou koncovku. Libor ve své první sezóně podává výborné výkony a můžeme se jen těšit, jak v budoucnu bude trápit i silnější soupeře.

8. šachovnice

8. šachovnice Svoboda M. – Janák

Vedli jsme 3½:1½, ale stále jsme mohli zápas prohrát, ve všech třech zbývajících partií jsme těžce bojovali o remízy. Naštěstí rychle se remízy podařilo dosáhnout na 3. šachovnici Huňáček – Skořepa J. Jarda Huňáček s bojovností sobě vlastní nepolevil ani v nelehké pozici se špatným časem a dokázal partii udržet. Takže 4:2 a už byla minimálně remíza v zápase jistá.

4. šachovnice

v popředí mé opuštěné místo u 4. šachovnice Skořepa T. – Štork,
vedle nás 3. šachovnice Huňáček – Skořepa J.

Na víc než remízu 4:4 jsme dnes nedosáhli, protože zbývající dvě partie jsme udržet nedokázali. Já na 4. šachovnici Skořepa T. – Štork podlehl krátce po jedné hodině odpolední. Při opačných rošádách se mi s černými podařilo být aktivnější a dosáhnout silného tlaku. Bohužel se mi ho nepodařilo přetavit v nějakou výhodu. A když jsem nic nenacházel a čas se krátil, rozhodl jsem se pro výměnu dam a přechod do věžové koncovky, o které jsem si myslel, že je minimálně remízová, že jsem to spíše já, kdo může díky soupeřovu dvojpěšci vyvíjet nějakou snahu o výhru. Těžce jsem soupeřovy možnosti podcenil a pozici pak neudržel. Partii si lze přehrát zde.

6. šachovnice

na 6. šachovnici Vyhnanovský – Svoboda F. dohrávali jako poslední v obležení diváků

Na 6. šachovnici Vyhnanovský – Svoboda F. měl bílý kvalitu navíc a velmi aktivní figury. František bojoval ještě zhruba o čtvrt hodiny déle než já, ale také on remízu udržet nedokázal. Remíza 4:4 byla poměrně zaslouženým výsledkem, po napínavém průběhu utkání byly za bod nakonec rády oba týmy.

výsledky na šachovnicích

Aktualizováno Pondělí, 18 Listopad 2013 09:44  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...