Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články Šachový turnaj v Akciovém pivovaru Dalešice aneb více piva, méně útrap a mrzutostí

Šachový turnaj v Akciovém pivovaru Dalešice aneb více piva, méně útrap a mrzutostí

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 3
NejhoršíNejlepší 

Šachový turnaj odehrávající se v pivovaru – to je tajný sen většiny šachistů. A jedná-li se ještě ke všemu o místo, kde se natáčel legendární film Postřižiny, zážitek se umocní tím víc. Akciový pivovar Dalešice se totiž rozhodl ve spolupráci s naším klubem uspořádat v pořadí již druhý ročník „pivovarského“ šachového turnaje. Oproti loňskému roku dorazilo více účastníků, vesměs registrovaných šachistů, avšak přihlásili se i ryzí amatéři hrající hlavně pro radost.

Připraveno bylo bohaté občerstvení ve formě rautu, které se zapíjelo místním výborným pivem, jež nedávno získalo na soutěži v Táboře Zlatou pivní pečeť. Všichni hráči si pochvalovali stylové, příjemné prostředí a jistě se sem opět rádi vrátí. Teď ale stručně k samotnému turnaji.

Startovní listina obsahovala 31 jmen. Favoritem byl jednoznačně Petr Buchníček, jediný mezinárodně otitulovaný hráč, který svou roli nakonec potvrdil. Život mu ale velmi ztrpčovali nejstarší účastník turnaje František Vykydal, na svůj věk mimořádně aktivní a šachově šikovný pán, a mladá naděje Petr Walek, jenž nakonec dosáhl stejného počtu bodů jako vítěz, na druhou příčku jej ovšem odsunulo pomocné hodnocení. Zejména v posledním kole (9.) byl Petr Buchníček ohrožen dalším dobře hrajícím juniorem Davidem Mičulkou, udržel však remízu a jako první protrhl pomyslnou cílovou pásku se ziskem 7,5 bodu.

První cena v turnaji nemohla být jiná než poukázka na 50 litrů piva, ale i další věcné odměny byly zajímavé. Vše předával osobně ředitel pivovaru MVDr. Ladislav Urban, který se šachového klání rovněž zúčastnil, a to s dobrým výsledkem. Na celkový průběh turnaje a konečné pořadí se můžete podívat zde. Následuje několik fotografií, které pořídil Rostislav Štork a odkaz do fotogalerie, kterou pořídil Petr Bělohlávek.

Vstup do pivovarské restaurace

Pohled do hracího sálu

Boj o první místo - Walek - Buchníček

Předávání první ceny

Věčná pravda

Aktualizováno Čtvrtek, 07 Březen 2013 00:38  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...