Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články SŠK Cejle - ŠK Caissa RHEA Třebíč "D" 3,5 : 4,5

SŠK Cejle - ŠK Caissa RHEA Třebíč "D" 3,5 : 4,5

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 3
NejhoršíNejlepší 

Pošmourné počasí panovalo v neděli po celou cestu, teprve v Cejlích konečně vysvitlo slunce, jež jakoby předpovídalo naše těsné vítězství, které se vzhledem k tomu, že ještě v sobotním dopoledni nebyla zcela vyřešena sestava ani určeni řidiči, nerodilo vůbec lehce.

Výsledek utkání

Díky bezchybně dodrženému harmonogramu jízdy jsme k cíli dorazili téměř s půlhodinovým předstihem, a mohli se tak nejen dohodnout na společném postupu:-), ale především nám to umožnilo zavčas objevit hrací místnost, která se již nenachází na obecním úřadě, nýbrž v tzv. místním kulturním zařízení.

Jaroslavové Huňáček a Tenkl vchází do místního kulturáku

Utkání posunul správným směrem Petr Walek, který bez větších problémů přehrál bílými Ondřeje Chába. Situace se lámala zde:

8
7
6
5
4
3
2
1
a b c d e f g h
Partie Walek – Cháb po 12. tahu bílého 

Pokud by černý ustoupil dámou na e8, stál by jen mizerně, avšak po 12. – Dd6 otevírá bránu prohry. Přišlo 13. Sf4 Db4 14. Sxc6 a je vymalováno.

Petr Walek s oprávněnou nedůvěrou sleduje moji partii

Krátce nato následovaly nabídky smíru, které přijali Alois Pokorný a Adam Sukaný. Nebyl důvod riskovat, neboť Radomír Kulovaný disponoval velkou materiální převahou a navíc bílými vsítil Vladimír Bazala, jehož soupeř se dopustil hrubého pochybení a přišel o figuru. Na mírové rozhovory zakrátko přistoupil rovněž Jaroslav Tenkl. Problém ovšem nastal, když Radomír nevyužil šance a zaknihoval pouze půlbod, protože Jarda Huňáček se náhle dostal do prohrané pozice. Růžově to nevypadalo ani se mnou.

8
7
6
5
4
3
2
1
a b c d e f g h
Partie Karban – Ciešlak po 28. tahu černého 

Kompenzaci za kvalitu a pěšce nemá černý ani náhodou, ovšem po 29. Sf1? přišlo 29. – Se5 a bílý začíná mít problémy. Po vynuceném 30. g3 Jxg3 se soupeř zmýlil podruhé: 31. Vc2? Kdybych dal 31. – Sd4+ zřejmě bych partii vyhrál, ovšem po 31. – Jf5 ukazuje počítač rovinu, a tímto výsledkem nakonec partie i skončila. A tak ani prohra Jardy Huňáčka už na našem nejtěsnějším možném vítězství nemohla nic změnit.

Pohled do hrací místnosti s košem na basketbal I

Pohled do hrací místnosti s košem na basketbal II

Aktualizováno Pondělí, 19 Listopad 2012 21:37  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...