Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články ŠK Caissa RHEA Třebíč "A" - 2222 ŠK Polabiny "C" 5,5 " 2,5 aneb We are the Champions!

ŠK Caissa RHEA Třebíč "A" - 2222 ŠK Polabiny "C" 5,5 " 2,5 aneb We are the Champions!

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 2
NejhoršíNejlepší 

Před zápasem, ve kterém jsme mohli definitivně završit dosavadní úspěšné tažení a potvrdit postup do 1.ligy, jsme byli poměrně optimističtí. Na tradiční mokrou přípravu na Lihovaru se dostavil i třebíčský odchovanec a nyní opora hostů Michal Novotný a blahopřál nám k postupu s tím, že budou hrát kvůli různým personálním problémům v šesti.

Ráno se ukázalo že nelhal, pouze nevěděl, že jednomu ze spoluhráčů panu Navrátilovi onemocní partner na jakýsi karetní turnaj a z nedostatku lepší zábavy přijede také. Takže hosté nastoupili v sedmi a vedli jsme 1:0 z výkopu. To nebývá vždy až taková výhoda, protože to slabší družstvo obvykle spíše zmobilizuje. Tak se stalo i tentokrát a když se mne po více než hodině hry přišel Vojta Plát jako kapitána disciplinovaně zeptat, zda má přijmout nabídku remízy, byl jsem nucen jej přesvědčovat, ať hraje dál. V té době se již stahovala mračna nad pozicí Milana Smištíka, kterému se zahájení opravdu zle nepovedlo, utrpěl nejprve poziční a pak i materiální ztráty, a bez figury a jakékoli kompenzace za ni se musel vzdát. Na dalších deskách přitom v té době nebylo vidět nic hmatatelného. Postupem času se však přece jen začala projevovat naše ratingová převaha na 5. až 7. šachovnici a Pepa Kratochvíl i Vlasta Píza postupně získali poziční převahu, tu přetavili v materiální a dovedli své partie s přehledem do vítězného konce. To umožnilo přijmout remízu Vojtovi i Petru Buchníčkovi, který ji předtím byl rovněž nucen odmítnout. A protože již dříve skončila po zajímavých taktických zápletkách remízou partie Evy Kulované, měli jsme 4,5 a mohli sdělit momentálně chorému předsedovi, že může poslat bečku Bernarda, kterou za postup slíbil. Ta opravdu za chvíli dorazila, následně vítězně ukončil těžkou poziční přetlačovanou i Vláďa Uher a mohla začít spokojená konzumace.

Aktualizováno Neděle, 01 Duben 2012 12:32  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...