Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články ŠK Caissa SWN Moravia Třebíč D – TJ Spartak Pelhřimov 2½:5½

ŠK Caissa SWN Moravia Třebíč D – TJ Spartak Pelhřimov 2½:5½

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 2
NejhoršíNejlepší 

Po silném soupeři v prvním kole jsme v kole druhém přivítali na domácí půdě soupeře ještě silnějšího – Spartak Pelhřimov. Příležitost si zahrát proti silným hráčům jsme plně využili a získali cenné zkušenosti, ale na body se pomýšlet nedalo. Stejně jako v prvním kole jsem hrál ze všech nejdéle, takže z ostatních partií jsem moc neviděl.

Ladislav Vojtěch (2067) – Jakub Krejčí (2131)

Jak jsem začal ve zprávě z prvního kola, budu i nadále uvádět národní ela, ať to není úplně stejné jako oficiální databáze, která uvádí FIDE elo u hráčů, kteří ho mají.

Zápas začal takřka přesně jen pár minut po deváté. Zpočátku značná ratingová převaha na každé šachovnici moc znát nebyla, v 11:20 na páté šachovnici zapsal remízu bílými hrající Vladimír Bazala (1795) s Josefem Hruškou (1869) a o půl hodiny později na sousední šesté šachovnici i černými hrající Vladimír Benda (1669) proti Radimu Koubkovi (1800), oběma Vladimírům blahopřeji k hodnotným výsledkům.

Stav 1:1 vypadal dobře, ale pozice na šachovnicích již poněkud hůře a během pár minut museli své partie vzdát naši borci na první a druhé šachovnici Ladislav Vojtěch (2067) – Jakub Krejčí (2131), Michal Volák (2191) – František Svoboda (1788) a tak ještě před polednem byl stav 1:3 a za další půlhodinu již 1:5, když pelhřimovští zvítězili i na čtvrté a sedmé šachovnici Ondřej Hruška (1877) – Jiří Obršlík (1731), Lukáš Bachan (1600) – Miloš Valek (1784).

Před jednou hodinou skončila remízou partie na osmé šachovnici Pavel Slavík (1608) – Zbyněk Ševčík. Zbyněk prý dokázal ubránit o dost horší pozici a vybojovat tak hodnotnou remízu, také blahopřeji!

Pavel Slavík (1608) – Zbyněk Ševčík

A krátce před půl druhou jsem dohrál i já na třetí šachovnici Rostislav Štork (1752) – Hynek Bendl (1996). Partii jsem vyhrál, ale nutno říci, že se soupeř porazil sám. Spokojen jsem s tím, že jsem udržel poměrně dobrou pozici proti silnému hráči, i když doma mi počítač hned ukázal, že tam byly možnosti, které jsme ale ani jeden u partie neviděli. Po výměně dam jsem nabízel remízu v poměrně vyrovnané, podle Fritze dokonce o něco lepší pozici. Ale soupeř remízu odmítl, že ještě zkusí pokračovat. Při tom však vymyslel nekorektní zápletku, obětoval mi pěšce na a-sloupci, kterého jsem sebral b-pěšcem a měl tak na a-sloupci dvojpěšce, o kterém černý předpokládal, že mi ho dobere. Skutečně dobral, ale já mezitím sebral pár jeho pěšců a povedlo se mi partii dovést do vítězného konce. Těší mě, že premiérovou první vyhranou partii déčka v Krajském přeboru jsem dosáhl já, ale nijak tuto výhru nepřeceňuji.

Ale samozřejmě doufám, že v následujícím kole, kdy hrajeme s Gambitem B, počet vyhraných partií výrazně naroste, to je jeden ze soupeřů, který nad námi nemá tak výraznou papírovou převahu jako Havlíčkův Brod a Pelhřimov, naopak očekáváme vyrovnaný a zajímavý zápas.

Všem hráčům děkuji za bojovné partie a již se těším na výše zmíněné třetí kolo, které se koná 13. listopadu.

Aktualizováno Úterý, 25 Říjen 2011 18:03  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...