Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články Pětatřicáté narozeniny Zbyňka Ševčíka

Pětatřicáté narozeniny Zbyňka Ševčíka

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 3
NejhoršíNejlepší 

25. října oslaví 35 let člen našeho šachového klubu a kapitán družstva „E“ Zbyněk Ševčík. „Ševča“ mi o sobě sdělil, že je rodákem z Třebíče a do základní školy chodil na Týnské ulici, kde do vedlejší třídě hrával šachy jistý velmi talentovaný žák jménem Leszek Ciešlak. Následovala studia na Střední průmyslové škole stavební a po maturitě Zbyněk vystřídal dvě zaměstnání, až se nakonec se v roce 2000 rozhodnul pro podnikání v oblasti taxi služby, k němuž přidal v roce 2004 ještě zastavárenskou a bazarovou činnost. V současné době již můžeme po Třebíči vidět šest vozů taxi s jeho jménem. Je také otcem dvou dcer ve věku 6 a 3 roků a kromě šachů je jeho koníčkem cestování.

Jeho šachový životopis se začal psát před sedmi lety, kdy si pořídil internet a začal hrát na různých šachových serverech. Do klubu jej pak před čtyřmi roky přivedl kamarád Lukáš Bachan a od té doby společně válčí za družstva Caissy. Mohu říci, že  je na nich vzestup šachové kvality jasně viditelný!

Přiznám se, že když jsem letos hledal kapitána pro nově sestavené „E“ družstvo o Zbyňkovi jsem do této funkce vůbec neuvažoval. Ne snad proto, že bych neměl důvěru v jeho schopnosti, ale předpokládal jsem, že si sice velmi rád zahraje, ale nebavilo by ho starat se o zajištění hráčů na utkání, řidičů atd. A hle, opak byl pravdou. V den odeslání sestav, kdy u družstva „E“ kolonka kapitán stále zela prázdnotou, se mi Zbyněk ozval, že by to vzal. Před tím mi několik lidí (i v jiných družstvech) odřeklo z „rodinných důvodů“. Jak poznamenal nejmenovaný člen výboru – rodinné důvody jsou synonymem pro lenost.

Milý Zbyňku, přijmi tedy přání všeho dobrého k narozeninám, nechť se ti daří na poli šachovém i v kapitánské funkci a provází tě štěstí a mysl veselá!

Aktualizováno Úterý, 25 Říjen 2011 08:20  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...