Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články František Svoboda - 50 let!

František Svoboda - 50 let!

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 5
NejhoršíNejlepší 

1. června oslaví padesátku další člen našeho klubu František Svoboda. Před lety začínal s praktickým šachem v dnes již zaniklém klubu BOPO Třebíč, po dlouhé přestávce začal nejprve s korespondenčním šachem a před několika lety nastal návrat i k šachu praktickému. František je ženatý, otec syna a dvou dcer. V letech 1990 - 2000 podnikal v oboru nakladatelství a mj. je spoluvydavatel díla Jakuba Demla. Na Palackého univerzitě v Olomouci absolvoval teologii a v současné době je činný jako jáhen. Ve studiu teologie pokračuje dále i soukromě a učí se vnímat různé multidisciplinární souvislosti.

František Svoboda

Kromě hraní na 1. šachovnici za "D" družstvo v Krajské soutěži, kde před ním letos musel sklonit krále např. KM Karel Krondráf (ELO 2183) z Bystřice nad Pernštejnem, odehrál již několik FIDE Openů v rámci Czech tour a letos mu vyšlo i FIDE ELO, jehož aktuální hodnota je 1715 bodů. Podle vlastních slov za svůj největší úspěch považuje vítězství v 17. ročníku Českého poháru v korespondenčním šachu, jehož tabulku si můžete prohlédnout zde.

Diplom

K řadě gratulantů se připojují i kolegové ze šachového klubu. Přijmi, Františku, přání všeho nejlepšího do dalších let. Nechť tě provází štěstí a mysl veselá!

Aktualizováno Pondělí, 30 Květen 2011 09:03  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...